Trener Ivan Tomičić najavljuje početak sezone: ‘Imperativ su pobjede i dobre utakmice, a moja momčad ima karakter’

Ove subote nogomet se vraća na trećeligaške terene. Momčad Ivana Tomičića, odradila je pripreme te spremno očekuje utakmicu s novim trećeligaškim klubom NK GOŠK-om iz Gomilice. Na Park mladeži, stigla su nova pojačanja, a ostali su tu i mladi na koje klub itekako računa u ovoj sezoni.

Trener Ivan Tomičić, zadovoljan je odrađenim pripremama koje su Splitovci odradili u Žrnovnici te sretan i pun optimizma dočekuje nadolazeće prvenstvo.

Što Splitova momčad želi ove godine? Trener Tomičić jasno odgovara – imperativ su pobjede i dobre utakmice koje želimo pružiti te dati sve od sebe da ostvarimo ono što se od nas i očekuje.

  • Nisam tip osobe koja će tražiti alibi drugdje već kod sebe i svojih igrača. Tražit ću maksimum i bit ćemo krivi sami sebi za ono loše, ali isto tako i za ono dobro, za uspjeh. Imperativ za izvrsnost postoji, momčad je baš onakva kakva sam htio da bude, a uz malo sportske sreće i rada u nogometu je sve moguće.

Nova imena u Splitovoj momčadi su – Antonio Kragić, Marin Čubretović, Petar Jović, Toni Katić, Domagoj Franić, Mario Lovre Vojković, Marko Baković, Josip Bauk, Mate Grabovac, Brandon Slunjski, Ante Melvan.

  • Svi momci koji su došli su prije svega karakteri, odlični igrači. Moramo djelovati kao kolektiv i raditi skupa na cilju koji već znamo. Siguran sam da ću zajedno s njima dobiti ono što tražim.

Po pitanju mladih igrača, Split je oduvijek slovio kao klub koji daje odlične podmlatke, a tako su i ove godine Splitove mlade nade dobile svoje mjesto u seniorskoj momčadi. Momci poput Josipa Mamića, Ante Žužula, Vicka Ožegovića, Domagoja Jelavića, Josipa Tarabarića, Roka Vukušića, Petra Sučića svojim radom iz godine u godinu pokazuju napredak pa tako i ove godine Ivan Tomičić ima velike planove za svoje mlade nade.

  • Da se bavim menadžerskim poslom i da tražim mlade igrače, onda bi Split bio prvi klub u 3.HNL Jug gdje bih tražio. Siguran sam da će na kraju sezone naše mlade igrače tražiti i prvoligaši jer imaju toliki potencijal, brzo napreduju i vrijedno rade. To je odličan vjetar u leđa za našu Omladinsku školu i afirmacija da se mladi igrači mogu kvalitetno ostvariti i i kroz naš seniorski rad.

U subotu Splitovce očekuje prva utakmica s novom momčadi u ovom rangu – GOŠK-om iz Gomilice. Trener Tomičić izuzetno respektira protivnika, ali u cilju je odmah uzeti tri boda.

  • GOŠK je jedna nova ekipa u ovom rangu, rekao bih pomalo i nepoznanica za nas. Očekujem jednu izuzetno mušku utakmicu, naravno od svojih zahtjeva ne odustajemo, ali želim da to bude jedna poštena utakmica. GOŠK izuzetno respektiram, ima tu i mojih dobrih kolega s kojima sam igrao, ali moramo biti oprezni. Tko bude bolji neka i pobjedi!

Sljedeća utakmica igra se sa Zadrom najvećim konkurentom u 3.HNL Jug. No, treneru Tomičiću kvaliteta Zadra dodatan je motiv da bude što bolji. Ne brine ga Splitov ‘nezgodan raspored’ (GOŠK, Zadar, Neretvanac, Primorac BnM, Hrvatski vitez) u pet kola, već samo razmišlja o tome kako uzeti bodove.

Na kraju smo pitali Ivana Tomičića, je li lakše biti trener ili igrač na što nam je on odgovorio:

  • Lakše je biti igrač nego trener. Već sam na samom kraju svoje karijere osjetio taj trenerski poziv. Svjestan sam da sam mlad, ali klub mi je dao povjerenje i želim ga opravdati svojim radom i rezultatom. A moja mladost na kraju može biti samo prednost i nadam se da ću to pokazati u dogledno vrijeme.

Očekivanja od ove sezone na trećeligaškom jugu?

  • Bio sam igrač koji je igrao prvu, drugu i treću ligu. Moram priznati da je današnja treća liga postala puno zahtjevnija nego prije. Igrači su mlađi, spremniji, agresivniji.. Liga postaje sve kvalitetnija, usudio bih se reći da je podcjenjivana u odnosu na ono što možete vidjeti na ovim terenima. Očekujem zanimljivu sezonu jer tu je pet-šest klubova među kojima nisu velike razlike, a očekujem da ćemo biti u borbi za vrh., zaključio je Tomičić.
Ivan Tomičić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)