TRENER IVAN RADELJIĆ ANALIZIRA PRIPREME: ZADOVOLJAN SAM KAKO FUNKCIONIRA MIKS MLADIH I STARIJIH

Trener Splita Ivan Radeljić zadovoljan je nakon tri pobjede u tri prve utakmice tijekom priprema. U gostima su Crveni slavili protiv drugoligaša Solina te ambiciozne Neretve, a kod kuće dobili Zadar koji također pretendira na povratak u viši rang. S trenerom smo razgovarali nakon tri tjedna priprema o niz tema vezanih za momčad iz Parka mladeži koja je doživjela redizajn.

– Lijepo je pobjeđivati, ali naglašavam da su to pripremne utakmice, treba čekati prvenstvo, ali hvala Bogu da je lijepo uvijek dobivati, nego gubiti. U krajnjoj liniji, tako se gradi samopouzdanje – za uvod će Radeljić.

Dobra stvar je što niste primili gol, to je znak da vratari, koji nisu imali puno posla, a i uža obrana funkcioniraju na visokoj razini…

– To je moj rukopis, tome najviše težim, da iza bude nula i to je bilo dobro u ovim utakmicama, tako treba nastaviti, a na našu kvalitetu prema naprijed uvijek ćemo stvoriti dovoljan broj šansi za postizanje golova. Moja misao vodilja je da se gol ne smije primiti, kada je otraga čvrsto, igra je odmah sigurnija, kao i čitava ekipa. Rekao bih da je to moj nekakav forte i želja da obrana zadrži nulu.

Bili ste stoper, a u stožeru Vam se pridružio još jedan nekadašnji ekstra stoper Hrvoje Vejić…  To je možda još i pojačalo činjenicu da se otraga igra čvrsto budući da ste obojica bili centralni braniči?

– Sigurno da jest.

 Kako se on snašao na mjestu najbližega suradnika?

– Snašao se vrhunski, on je moj prijatelj, bili smo suigrači, bio je klasni stoper i sigurno će igrači imati što od njega naučiti. Obostrano dobro funkcioniramo, a nisam ni sumnjao da će biti nego tako. Znam njegove kvalitete koje su neosporne.

Kuriozitet je što ste sva tri susreta dobili s 1:0, a sva tri gola dao je 17-godišnji Ante Žužul koji je debitirao prošle sezone u drugom dijelu te postao nezamjenjivi dio prve ekipe…

– To nije slučajno, sva tri gola su ista i sva tri gola su proizvod njegova velikog rada i velikog profesionalizma. Mislim da bi se svi u klubu trebali ugledati kako momak radi, kako trenira, a onda u utakmicama stigne nagrada. Tri ista gola ne možeš dati slučajno, to su tri eurogola s praktički istog mjesta, već prošle sezone je bilo takvih. Tako da to stvarno nije slučajnost nego plod rada i profesionalizma. Isprofilirao se u igrača bez kojega ne možeš zamisliti momčad, a tek mu je 17 godina.

Sudeći po rezultatima, za sada se ne osjećaju odlasci? U klubu više nisu Jelić, Mornar, Rodić, Alvarez, Hugo, Duvnjak, od mlađih Danolić i Mikačić, a treba spomenuti da je Ninčević odustao od nogometa zbog privatnih problema…

– To su sve dobri igrači, ali to je tako u nogometu, uvijek netko ode, a netko dođe. Meni su djeca koju smo priključili iz Omladinske škole, uz već mlade koji su ranije bili u ekipi, za sada reagirala fantastično, da ih pojedinačno ne nabrajam. Njih pet-šest je super, prezadovoljan sam kako su reagirali na seniorski nogomet. Oni svojom energijom, trkom i emocijom bez koje nema ozbiljnog nogometa, sve to nadoknade. Rade, upijaju, ovo su im prve seniorske utakmice, poslušni su i sve skupa izgleda dobro, slušaju starije igrače, tako da s te strane nemamo problema.

Priključuje se ovih dana i Yun, koji je bio u domovini…

– To mi je jako drago. Prošle sezone pri kraju je pokazao da je dobar i karakteran igrač. Trebalo mu je malo vremena da se privikne na novu zemlju, hranu, kulturu i onda je pokazao kvalitetu.

Zbog izložbe pasa ste trenirali gotovo dva puna tjedna u Žrnovnici, sad ste se evo vratili u Park mladeži, odigrali jednu utakmicu… Kako Vam je bilo u Pricviću i kakav se čini domaći teren?

– U Žrnovnici nam je bilo u redu, ljudi također, zahvaljujemo Mosoru. Mjesto je prekrasno za treniranje, još kada bi imali reflektore, mogle bi se prave pripreme odrađivati. Ali moj teren je moj. Uvijek volim raditi na svom terenu. Nakon izložbe pasa se izvukao dobro, za kratko vrijeme ga je naš Ivan Kokeza uspio srediti da bude u vrlo dobrom stanju, jer sam mislio, vidjevši prve slike, da će biti puno lošiji. Već smo se vratili, odigrali utakmicu, a sljedeća s Croatijom u subotu će biti također u Parku mladeži.

Što je s eventualnim odlascima ili dolascima, prijelazno je razdoblje… Tražite li neke nove igrače za određene pozicije?

– Svi treneri kažu „da mi je još jednog“, no mi imamo širine, usudio bih se reći da čak imamo i previše igrača, nekada imamo problem na treningu zbog toga, bude nezadovoljnih. Ali jednostavno svima ne možeš udovoljiti. Samo 11 ih može igrati, imamo potrebnu težinu, a ako se ukaže prilika za ekstra pojačanje, reagirat ćemo, a ako ne, nećemo dovoditi samo da bismo doveli. To je sigurno, ekipa je popunjena, konkurencija je dobra, mlađi su super reagirali, a stariji će morati uprijeti da ih stignu. Nema sigurnih, dobro će se trebati oznojiti za mjesto u ekipi. Miks starijih i mlađih za sada dobro funkcionira. Moram pohvaliti Ivana Tomičića koji dobro podnosi pripreme budući da je ranije imao problema s ozljedama, a sada ide jako dobro što nam je bitno, jer nam je on važan igrač.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)