”SPLITE, SRETAN TI 110. ROĐENDAN”, PORUČUJE LEGENDARNI NAVIJAČ CRVENIH

Legendarni barbir Vlade Akelić idealan je sugovornik za današnji dan, 110. rođendan našeg kluba, pa smo tako pohodili njegovu brijačnicu koja je puna Splitovih suvenira, od zastavica, uokvirenih novinskih tekstova, koji svjedoče o povijesti Crvenih, a posebno mjesto ima njegov veliki prijatelj, pokojni Milorad Bibić Mosor koji je svojim djelovanjem u medijima i ljubavlju prema klubu puno pomogao na širenju glasa o Splitu. Počela je povijest na današnji dan 16. travnja osnivanjem u Plinarskoj ulici, traje već više od stoljeća, a trajat će još dugo… Ovakvim jubilejima svjedočio je i sam Akelić koji je prvi put kao desetogodišnjak s prijateljem iz ulice otišao na prvu utakmicu Splita koji je te 1957. godine igrao na Starom placu.

  • Ljubav traje od davnih dana, Split je meni u srcu još od tada. Ispadali smo iz lige pamtim nekoliko puta, ali smo se uvijek vraćali, pa se tako nadam da bismo mogli i sada, makar osigurati Treću jedinstvenu ligu. Imali smo dosta pegule ove sezone, pogotovo u drugom dijelu. Ali imamo odličnu momčad, sviđa mi se puno mladih igrača.

Prepoznatljivu oznaku na svojoj radnji ima barba Vlade kad je utakmica Splita, umjesto radnog vremena, on izvjesi tablu ”Iša san na Splitovo”, pa će tako biti i danas kada Crveni igraju s Neretvom u 17 sati.

  • Moramo dobit utakmicu, jednostavno, nema nam druge. Malo je kola do kraja i treba početi pobjeđivati. Nada u najbolje uvijek postoji, dok god se igra. Eto, danas pada i rođendan, nadamo se da će fešta biti dvostruka.

Kad se prisjetimo povijesti, ističe dvije generacije…

  • Posebno mi je u srcu momčad koja je prvi put igrala Prvu ligu još u vrijeme bivše države, a ponovno sam opet bio sretan kad smo zaigrali u Prvoj HNL nakon skoro pedeset godina. Pamtim feštu na ulasku u Prvu ligu protiv Mosora, neka smo izgubili, ali već smo prije bili osigurali plasman. I onda smo godinama igrali u najvećem rangu, puno je bilo velikih utakmica, tukli smo Hajduka i Dinama, igrali Europu, a onda nas je izbacilo Treću ligu, ali ne gubimo nadu. Samo da mi dobijemo danas, to mi je želja za rođendan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)