SPLIT – ZADAR (1:0): TREĆA POBJEDA UZ TREĆI POGODAK ANTE ŽUŽULA

Split je pobijedio u trećoj pripremnoj utakmici s 1:0, a treći pogodak ovoga ljeta, koji je ujedno bio i najljepši, zabio je mladi Ante Žužul koji je već sada u odličnoj formi. U 80. minuti s nekih 18 metara pogodio je suprotne rašlje zadarske mreže za treći trijumf momčadi Ivana Radeljića, a svaki put je bilo po 1:0 kao i kada su u gostima svladani Solin i Neretva.


Po velikoj vrućini u dvoboju nekadašnja dva prvoligaša Split je bio taj koji je imao inicijativu i gradio napade. No, prve dvije nešto opasnije situacije po vrata Zadra stigle su nakon 20. minute. Nakon prodora je u 22. minuti pucao Luka Kapetanović sa 16 metara, ali je njegov šut zaustavio Pinčić. Malo nakon toga s distance je probao i Ante Žužul, ali je Pinčić opet bio na mjestu. Mladi Filip Kukić koji je u 38. minuti ušao umjesto ozlijeđenoga Kapetanovića bio je odmah nakon ulaska u prigodi, no pucao je preko vrata.


U nastavku, veliku priliku glavom imao je Marino Kukoč na ubačaj Davida Iličića kad je Pinčić refleksno odbio šut s pet metara. Split je stvarao više opasnosti pa je tako nedugo zatim u vodstvo Crvene mogao dovesti mladi Kukić, ali je njegov lob sa 16 metara otišao izvan gola.


Ulazak Ivana Tomičić se osjetio, već nakon nekoliko minuta uputio je dva udarca, jedan je završio u bloku, a drugi je ukrotio Pinčić. Zadrani su prvi udarac uputili u 79., ali je Sven Vojnović obranio gostujući pokušaj. Nakon toga je Žužul zabio za već opisanih 1:0, a gosti su još imali jedan pokušaj, ali su previše komplicirali i taj drugi put kada su se pojavili pred vratima Splita koji je potpuno zasluženo dobio utakmicu. Do kraja su još Ante Babić i Vicko Ožegović mogli zabiti za 2:0, ali falilo je malo koncentracije da razlika bude još izraženija. Sljedeću utakmicu Split će igrati u iduću subotu s Croatijom iz Zmijavaca.

RNK SPLIT – HNK ZADAR 1:0

SPLIT – Stadion Park mladeži. Sudac: Nikola Večernik (Split). Pomoćnici: Marin Barić i Ivan Krajina.

STRIJELAC: 1:0 Žužul (80).

SPLIT: Barbić (od 46. Vojnović), Vivodinac (od 46. Iličić), Čović, (od 64. Vejić), Barać (od 46. Primorac), B. Kukoč (od 83. Bilić), Luetić (od 46. Ožegović), Mamić (od 46. Gale), Jelavić (od 59. Babić), M. Kukoč (od 59. Tomičić), Žužul (od 83. Jelić), Kapetanović (od 38. Kukić, od 83. F. Blažević).
TRENER: Ivan Radeljić.
ZADAR: Pinčić, Delija, Jerbić, Buljat, Iveljić, Bugarija, Banović, Begonja, Vukadinović, V. Blažević, Zdrilić (još su igrali: A. Subašić, Lisica, Kurtin, Jurica, Šarić, Erstić, Glavan, Kojić, Čeveljekaj, Šimunović, K. Šestan).
TRENER: Želimir Terkeš.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)