SPLIT – PRIMORAC B. (0:1): OPROŠTAJ KAPETANA TOMIČIĆA KOJI JE MOGAO DONIJETI BOD NA KRAJU UTAKMICE

Primorac iz Biograda odnio je pobjedu s Parka mladeži u utakmici koju je obilježio posljednji nastup kapetana Crvenih Ivana Tomičića koji nije imao sreće na kraju karijere. Naime, minutu prije kraja sam je izborio jedanaesterac i preuzeo odgovornost na sebe, ali je pogodio gredu, bodovi su otišli u Biograd. Neutješan je bio Splitov kapetan nakon posljednje utakmice, tješili su ga suigrači i Crveni đavoli na kraju, ali eto ispalo je tako kako je ispalo i sad se nekadašnji kapetan okreće trenerskom pozivu. Inače, Split je bio puno bolji protivnik na terenu, stvorio više šansi i zaslužio je makar bod po teškom terenu, ali nije iskoristio svoje šanse, dok gosti jednu od rijetkih jesu. Pogodio je glavom Nikola Marić nakon kornera u 13. minuti. Prije toga su prilike imali Luka Kapetanović  i Marino Kukoč za domaće i Mate Bajić za goste. Nakon vodstva Biograđana dvaput je pokušao Kapetanović, a onda je M. Kukoč imao veliku prigodu u 43. minuti no nije najbolje pogodio.

U nastavku, po velikoj kiši prigodu za poravnanje rezultata imao je mladi Ante Žužul sa samo par metara klizeći nakon ubačaja Frane Baraća, ali je Stojanov obranio. Split je krenuo na sve ili ništa, gosti su imali dva pokušaja, Split je tražio penal na Tomičiću koji nije dobio nego karton za simuliranje bez razloga. A onda je stigao već opisani moment iz 89. minute koji će se pamtiti, ali bi ga zbog gubitka bodova trebalo zaboraviti i nakon stanke se okrenuti nastavku prvenstva na proljeće kada treba još više zapeti.

SPLIT – PRIMORAC (B) 0:1

SPLIT – Stadion Park mladeži. Gledatelja 50. Sudac: Lukša Klaić (Konavle). Pomoćnici: Štampalija i Severinski. Delegat: Srna.

STRIJELAC: 0:1 Marić (13)

SPLIT: Mikačić, Jelavić, Barać, Melvan, B. Kukoč, M. Kukoč, Gale, Mamić (od 65. Tomičić), Babić (od 46. Granić), Žužul (od 75. Vivodinac), Kapetanović (od 46. Kukić).

TRENER: Ivan Radeljić.

PRIMORAC (B): Stojanov, Jurišić, Kulaš (od 78. Ninčević), Lazarevski, Musa, Birkić, Bitunjac, Klopp, Bajić (od 89. Šindija), Vodopija (od 90. Lokin), Marić.

TRENER: Marko Moravčić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)