Pritisak Rijeke na suce urodio plodom: Beusan potvrdio da je Split teško oštećen

Splitu kod rezultata 0:0 nije dosuđen čisti penal, s druge strane Rijeka je dobila nepostojeći
Split je nedvojbeno oštećen u utakmici s Rijekom, potvrdio je to večeras i sudački ekspert Mateo Beusan u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Doduše, Beusan smatra kako Maleš nije trebao biti isključen zbog drugog žutog kartona jer po njegovom mišljenju nije trebao dobiti ni prvi, međutim naveo je dvije sporne odluke koje su bitno utjecale na igru i krajnji rezultat. Prije svega to se odnosi na situaciju s kraja prvog dijela u kojoj je Zuta igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali sudac Bruno Marić previdio je kazneni udarac, nakon čega je odsvirao kraj poluvremena.

– Zuta je nakon ubačaja sa strane namjerno igrao rukom i ovdje je Split trebao dobiti jedanaesterac. O ovoj situaciji se puno ne priča jer nije bilo usporene snimke i jer se dogodila pred kraj poluvremena – jasno je Beusan protumačio situaciju koja se dogodila kod rezultata 0:0.

Split je u nastavku ostao bez Duke, a gosti su stigli do vodstva preko Andrijaševića. No to nije bilo dovoljno pa je Marić u posljednjim trenutcima utakmica dosudio i nepostojeći kazneni udarac za goste, a pri tom je isključio Jurendića.

– Prvo, prekršaj se dogodio izvan kaznenog prostora. Zbog toga je trebao biti dosuđen slobodan udarac uz crveni karton. Marić je dosudio jedanaesterac, ali je i tu pogriješio jer prema novim pravilima u takvim situacijama bi trebalo dosuditi jedanaesterac i samo žuti karton – kazao je Beusan koji je na kraju zaključio kako Bruno Marić nije uopće trebao suditi u Splitu.

Eto, izgleda da je pritisak Rijeke na suce nakon dvoboja s Dinamom u Maksimiru ipak urodio plodom. U Parku mladeži slavili su uz nedvojbenu pomoć djelitelja pravde, a mi se samo pitamo zašto njihov predsjednik Damir Mišković ovaj put nije dao ostavku na sve funkcije u HNS-u. Barem za dobrobit hrvatskog nogometa, kako on to voli reći!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)