Lokica uoči Rijeke: Bilo bi interesantno da zakuhamo brobu za vrh

Evo što je trener Crvenih rekao pred dvoboj s vodećom ekipom prvenstva

Splitov trener Vjekoslav Lokica ima brojne brige pred sutrašnji susret s Rijekom u Parku mladeži. Protiv vodeće momčadi prvenstva Crveni ne mogu računati na veliki broj prvotimaca, međutim neće se unaprijed predati.

– Rijeka je jedina momčad bez poraza, prvi su na tablici i sve čestitke za ono što su do sada napravili. Mi ćemo pokušati odigrati najbolje što možemo i pružiti jednu kvalitetnu partiju. Oni su nam veliki motiv, ali još moramo vidjeti koga ćemo imati na raspolaganju. Sigurno nema Okechukwua, Merajića, Vasilja, Ivana Jukića, ali još ne znamo ni što će biti s Pešićem, Ugrinom i Jakićem. Nastojat ćemo složiti taktiku kojom se možemo suprostaviti Rijeci, ali još jednom ponavljam, puno toga ovisi o igračima koje ćemo imati na raspolaganju – kazao je trener Crvenih.

Upitali smo ga da li je recept za pozitivan rezultat igra kakvu je Split pokazao protiv Hajduka i Osijeka.

– Nema tu recepta. Kad smo komppletni i kad damo sve od sebe možemo se nositi sa svim ekipama. Rijetko tko nas je nadigrao da možemo reći da smo zasluženo izgubili. Rijeka je jedna od tih ekipa koje su uspjele, ali dat ćemo sve od sebe da se to ne ponovi. Atmosfera je trenutno vrlo dobra, ta dva kvalitetna rezultata su napravili pomak jer su nam dali vjeru da možemo puno bolje, ali na koncu teren je mjerilo svega.

Kako se uopće suprostaviti ovoj Rijeci?

– Činjenica da Rijeka još uvije ne zna za poraz dovoljno govori o njima. Zadržali su nivo od prvog do zadnjeg kola, bit će nam jako teško, ali nogomet je tu da se igra, lopta je okrugla i uvijek se moramo nadati. Uvijek je dobro ako pružimo svoj maksimum.

Kolike su uopće šanse da zaigraju Pešić i Ugrina?

– Vidjet ćemo hoće li uopće biti u sastavu jer nisu do jučer napravili normlani trening. Sandro ima laganu rupturu, Pešić ima problema s leđima, ali nadam se da će biti barem na klupi.

Matjaž Kek je rekao da očekuje iznimno tešku utakmicu, istaknuo je kako se Split posložio u posljednjih nekoliko utakmica.

– Svi govore da smo se posložili, međutim mi smo i dalje u izuzetno ugroženoj zoni i želja nam je da se pomaknemo s dna. Za to nam je potrebno osvajati bodove, a u krajnjoj liniji bilo bi interesantno da malo zakuhamo borbu na vrhu – zaključio je Lokica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)