Stadion

Park mladeži

Stadion Park mladeži drugi je po veličini stadion u gradu Splitu.

Izgrađen je 1950-ih (gradnja je započela još 1949.) za potrebe RNK Split, koji je na svoje novo igralište (tada na dalekoj periferiji) prešao 1955.

Suvremenije klupske prostorije napravljene su (ali opet nedovršene) uoči 8. mediteranskih igara 1979. koje su se održavale u Splitu.

Kapacitet stadiona je 4.075 sjedećih mjesta.

Nalazi se u gradskom predjelu Brodarica. Oko nogometnog terena postavljena je tartan staza pa se stadionom koristi i atletski klub ASK.

Kada je Hajdukov Stari plac djelomično rušen, reflektori koji su do tada osvjetljivali Hajdukove utakmice − premješteni su na “Splitovo”, pa se nogometne, atletske i druge priredbe mogu održavati i noću.

Osim glavnog terena, postoji i pomoćni teren kojim se koriste i drugi klubovi, npr. nogometni klub Galeb, te još i niz malih igrališta (svi sa umjetnom travom). Pomoćni teren ima i svoje tribine koje je 2006. godine postavilo Brodogradilište Split.

Samo ime stadiona je novije jer su se jedno vrijeme stadion i pošumljen pojas oko njega zvali Park skojevaca. Inače, taj dio grada malo starijim Splićanima poznat je kao Turska kula, kako se prvotno i sam stadion popularno zvao.

Stadion je danas licenciran za 1.  HNL kao i za određene reprezentativne susrete.