Kapetan Ivan Tomičić kreće u trenerske vode: Uživam gledati našu mladost, a na kraju sezone ću vidjeti hoću li još igrati

Ivan Tomičić (28), kapetan Splita, odnedavno, kada nema obveza s prvom momčadi, počeo je raditi u Omladinskoj školi Crvenih. Za sad pomaže, vidjeli smo ga na treningu završnice s trenerom druge momčadi pionira koju vodi Leo Jakovčević, taman dok su na drugom dijelu terena trenirali juniori trenera Vedrana Milovića. Tomičić participira u momčadi Ivana Radeljića koliko može, što ne igra više problem su ozljede koje su ga spriječile da izraste u još većeg igrača jer je bio velika nada, no zato je postao legenda Splita, a premda ga već zovu neki klubovi da trenira njihove nade, Toma se vidi u Parku mladeži.

– Prvo bih zahvalio klubu na ukazanoj prilici, što su mi omogućili da se pomalo priključim radu s djecom, zaista je gušt prenositi znanje i iskustvo na mlađe koji su budućnost našega kluba. Odlično se radi, ima dosta talentiranih momaka.

Već neko vrijeme se Tomičić paralelno s igračkom karijerom posvetio školovanju i stekao UEFA C licencu s kojom bi već mogao voditi najmlađe uzraste, no on ide dalje i želi jednoga dana dogurati do najvećeg mogućeg zvanja u ovoj profesiji. Pomalo misli na budućnost, jer je svjestan da još dugo ne može igrati…

– Nisam ja star, no jednostavno su me ozljede zaustavile, mogu birati između operacije koja bi zahtijevala dugi oporavak ili prestanka igranja, odnosno igranja uz bolove.

Split ima ambicije igrati viši rang, Tomičić smatra da je taj cilj ostvariv ukoliko se nastavi ovako dobro, unatoč remiju s Hrvatskim vitezom, jer bi se pobjedom još više primaknuli vrhu.

– Razgovarali smo nakon utakmice s trenerom, igrali smo stvarno dobro, stvorili pet-šest odličnih situacija za gol, ali to je bio takav dan kada lopta jednostavno neće u mrežu. Međutim, uživao sam s klupe, dok nisam ušao u igru gledati našu mladost, pa mi smo imali sedam igrača mlađih od 20 godina u prvom sastavu, a to je veliko bogatstvo i perspektiva za klub.

Već u srijedu je novi susret, teško gostovanje kod Sloge…

– Činjenica je da su oni jako dobri, podatak da su neporaženi ove sezone vrijedan je respekta, ali uvjeren sam da ćemo mi imati što za reći te da ćemo stvoriti određeni broj prilika te da imamo izgleda za pobjedu. Oni imaju izvrsnoga Marovića u napadu, no mi imamo našega Luetića – zaključio je Tomičić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)