HOO donio odluku u Splitovu korist: HNS mora ponovno odlučivati o uključenju kluba u Drugu HNL!

Hrvatski olimpijski odbor donio je odluku koja ide Splitu u korist i prema svim kriterijima klub iz Parka mladeži trebao bi igrati Drugu ligu jer je na terenu prošle sezone izborio treće mjesto koje ga je vodilo u kvalifikacije, no zbog nedobivanja licence,  nije dobio to pravo. Sada je žalbena komisija Hrvatskoga olimpijskoga odbora donijela odluku u kojoj usvaja zahtjev Predlagatelja (RNK Splita) te se ukida odluka Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a te je predmet ponovno vraćen na odlučivanje. Po svemu sudeći, jedina logična odluka bila bi da se RNK Split uvrsti u Drugu ligu koja počinje ovog vikenda.

HOO istaknuo je kako Žalbenoj tijelo za licenciranje HNS-a nije točno primijenilo materijalno pravo iz Pravilinika. Tako su potvrdili da je jedini sporni kriterij pod nazivom F03 zbog kojeg klub nije mogao dobiti licencu prema njihovom gledištu ispunjen jer je ‘nesporno da je pravomoćnim rješenjem Trgovačkog suda u Splitu pos.br.St-575/2019-133 prihvaćen Plan restrukturiranja i Predstečajni sporazum zaključen između RNK Split s.d.d. i svih njegovih vjerovnika, među kojima su i igrači Predlagatelja’.

Istaknimo, kako je odluka HOO donešena 19.7.2021., a službeno smo je dobili danas (10.8.2021) par dana prije početka Druge HNL.

Ovo je velika pravna pobjeda Splita i odvjetnika, ali i zaposlenika koji su svojim radom i prilaganjem dokumentacije dokazali da Split ima sve kriterije za viši rang.

Odluku HOO donosimo u cijelosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)