DJECA SPLITA ZA DJECU UKRAJINE: ČLANOVI NAŠE OMLADINSKE ŠKOLE PREDALI DAROVE KOLEGAMA IZ ŠAHTARA


Radnički nogometni klub Split, odnosno djeca iz Omladinske škole, vrijedno su proteklih dana skupljala slatkiše, higijenske potrepštine i druge korisne stvari za svoje vršnjake iz ratom pogođene Ukrajine, slavni klub Šahtar iz Donecka čiji je dio od stotinjak mladih nogometaša i rukovodstva Akademije smješten u hotelu Zagreb u Splitu zahvaljujući Dariju Srni, njihovu sportskom direktoru koji je im je pronašao utočište.
Dirljiv je bio susret mladih Splitovaca s kolegama iz Šahtara danas pred hotelom kada su im uručili darove i tople zagrljaje znajući da su u nevolji, ali sad su na sigurnom, premda odvojeni od domovine. Izaslanstvo RNK Split činili su voditelj Omladinske škole Neno Nikolić sa zamjenicima Vladom Babićem te novoimenovanim također zamjenikom Ivanom Radeljićem koji je i dalje ostao u klubu samo na drugoj funkciji, a s njima je bio koordinator Goran Njegić te desetak djece u crvenim bojama.
Ukrajinci, koji su u Splitu pronašli privremeni dom i što prije žele da se u njihovu zemlju vrati mir, bili su oduševljeni što su ih posjetila djeca iz Parka mladeži, pa premda je jezik barijera, jako su se dobro razumjeli i prihvatili plemenitost iz RNK Split. Zahvalna je bila i Ekaterina Afanasenko, voditeljica Obrazovnog odjela Akademije Šahtara.

  • Kada smo došli u Hrvatsku svi nas tretiraju na najbolji mogući način. Kod nas je rat, a ovdje nam ljudi žele pomoći na čemu im zahvaljujem. Osjećamo kao da smo došli u posjetu najboljim prijateljima – poručila je Afanasenko.
    Od idućeg tjedna djeca iz Šahtara dobit će termine kako bi mogli trenirati u Parku mladeži, RNK Split im maksimalno izlazi ususret, a u planu je odigravanje i prijateljskih utakmica mlađih kategorija uz dogovoreno druženje nakon nogometa.
  • Ovo je najmanje što smo mogli napraviti za djecu za koju znamo kako im je, koja su udaljena od svojih domova, roditelja, školskih i sportskih obveza. Želimo im da se što udobnije osjećaju kod nas te da u Ukrajini što prije zavlada mir – poručili su iz RNK Split.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)