Crveni Đavoli paradom kroz Split proslavili 105. rođendan voljenog kluba

Ove godine glavnu ulogu imao je – kamion

Povodom 105. rođendana nogometnog kluba RNK Split, danas je zaokružen jedan ciklus tradicionalno originalnih proslava u režiji Crvenih Đavola koji su žestoki i vjerni navijači svojih Crvenih.

– Nažalost,danas ne možemo biti na utakmici u gostima kod lidera prvenstva ali smo iskoristili ovaj lijepi predblagdanski dan da obilježimo 105 godina našeg dragog Splita! – kazao je predsjednika Udruge Justinberg, najzaslužniji za sva ova obilježavanja.

– Osvojili smo more ,zrak a sada i kopno – kazao je, aludirajući na Crveni brod 2015. te Crveni avion 2016.

A ove godine na red je došao i Crveni kamion “obučen” u njihove boje, okićen transparentima i zastavama. Na Crvenom kamionu bili su i vjerni navijačim koji nisu štedjeli grla pjevajući i skandirajući vozeći se po gradskim ulicama.

– Neka se zna da smo još tu i neće RNK Split propast kao što nije propao 105 godina unatoč svim nedaćama tijekom svog postojanja.Bio je zabranjivan, mijenjao imena, izgubio pola momčadi u prvim danima 2.svjetskog rata, a ostatak tijekom istog rata u borbi za slobodu protiv okupatora!

Drugi su pobrali lovorike, a nakon tog rata pokušali su neki i ugasiti Splita, ali on se nije dao i uz mnogo uspona i padova. Nogomet na Parku Mladeži se još igra i u zadnjih nekoliko godina proživjeli smo mnogo uspjeha sa našim Anarhom igrajući i finale HR kupa. Iako su sada malo teža vremena za Crvene,izdržat ćemo i to, makar igrali i niže lige! – poručio je predsjednik Udruge.

Mi nemamo što više za nadodati osim:

Sretan ti rođendan,starče i poživi još 1005 godina!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)