Akrapović: Rekao sam igračima da se opuste i uživaju u ovoj utakmici, odigrali su jako dobro

Split i Dinamo odigrali su bez golova u uzvratnoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa
Splitov trener Bruno Akrapović odlučio se za poprilično šarolik sastav u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa protiv Dinama koja je završila rezultatom 0:0. Odigrali su Crveni solidnu partiju, a nakon utakmice Akrapović je izrazio zadovoljstvo prikazanom igrom.

– Svjesno smo preuzeli ovaj rizik, rekao sam igračima prije početka da se opuste i uživaju u ovoj utakmici. Neki od njih su pokazali veliku želju za dokazivanjem, ja sam trener koji će uvijek pružiti svima šansu i mogu reći da je dosta igrača ispunilo ono što sam očekivao. Nismo dozvolili puno šansi Dinamo, s druge strane imali smo neke dobre situacije pred njihovim golom, tako da je sve prošlo u najboljem redu – kazao je Splitov trener nakon završetka susreta.

Upitan je Akrapović da li se netko nametnuo za prvu momčad.

– Pogrešno je sada izdvajati nekoga iz cjeline, ali bilo je onih koji su se iskazali.

Za Split je debitirao talentirani Roko Baturina, momak koji ima tek 16 godina.

– Radi se o igraču s izvanrednim fizičkim sposobnostima, vidjelo se odma da se ne boji duela i nadigravanja s kvalitetnim igračima. Ima dobru završnicu, jučer sam ga upoznao na treningu, vidi se da radi dobro i razumije nogomet. Ima urođen talent koji se odmah može prepoznati.

Pred Crvenima je sada mnogo važnija utakmica protiv Intera u Parku mladeži.

– Ako nastavimo ovim putem, ako pokažemo ovakvo zalaganje, možemo optimistično gledati na ovu utakmicu iako ona neće biti niti malo slična ovoj. Oni će nas pokušati držati na distanci, mi ćemo se nastojati približiti i sigurno će biti jako zanimljiva utakmica – zaključio je Akrapović.

Ivajlo Petev je također zaigrao s mnogo golobradih mladića u prvom sastavu, praktički bez pravog stopera.

– S obzirom na rezultat iz prve utakmice namjera je bila dati minutažu igračima koji su manje igrali. Imali smo veliku prednost iz prvog susreta, utakmica nije bila najzanimljivija, međutim mi smo htjeli i tražili pobjedu. Imali smo nekoliko prilika koje nismo iskoristili, ali najbitnije je bilo da se nitko ne ozljedi, međutim to nije išlo po planu, Šitum se povrijedio i nećemo ga imati za Istru – kazao je trener Dinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)