Akrapović: Dinamo je apsolutni favorit, ali morat će se dobro oznojiti da to potvrde na terenu

Crveni sutra od 16.45 sati gostuju na Maksimiru
U prvoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa Split sutra gostuje kod Dinama na Maksimiru. Domaćin je apsolutni favorit u ovom dvoboju, ne trener Bruno Akrapović ističe kako se njegova momčad sigurno neće unaprijed predati.

– Prvo bih napomenuo da zasluge za dolazak do polufinala pripadaju bivšem treneru Vjekoslavu Lokici, mislim da je u redu spomenuti njegovo ime u ovom trenutku. Ja to sad preuzimam, u našoj situaciji nije zahvalno igrati ovu utakmicu, ali radujemo se ogledu s Dinamom i pružit ćemo sve što je u našoj moći da dođemo do povoljnog rezultata uoči uzvrata – rekao je trener Crvenih uoči polaska prema Zagrebu.

Situacija nije idealna za Akrapovića budući da u ovoj utakmici ne može računati na vrlo bitne igrače – Duku, Vidovića i Tomičića. Uz sve to Crvene za vikend očekuje jedna od najbitnijih utakmica sezone, dvoboj s Cibalijom u Parku mladeži.

– Imamo nekoliko povrijeđenih, a nemamo širok spektar igrača na raspolaganju, možda bih nekoga odmorio u drugoj situaciji, međutim ruke su mi vezane što se tiče nekakvog eksperimentiranja.

Dinamo je apsolutni favorit za prolazak u finale.

– Favorit je uvijek onaj tko više ulaže u svoju ekipu i tko ima kvalitetnije pojedince. Dinamo je zasluženo favorit na papiru, ali morat će to dokazati na terenu, dobro će se oznojiti da to potvrde. Na terenu svatko ima šansu pokazati što može, a mi ćemo dati sve od sebe da to za nas izgleda pozitivno.

Splitu bi bilo lakše kada bi se igrala samo jedna utakmica.

– Sigurno da bi to bilo primamljivije za nas. U jednoj utakmici je sve moguće, može se iznenaditi, dok je u dvije utakmice ta šansa ipak manja.

Upitan je što bi rađe izabrao: rezultat protiv Dinama koji mu daje šansu za prolazak ili pobjedu protiv Cibalije u prvenstvu.

– Izabrao bi pobjedu protiv Cibalije, to nam je u prvom planu, iako uvijek gledam samo prema sljedećoj utakmici. Skenirali smo obje ekipe, imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za njih i mislim da smo skupili dovoljno podataka za kvalitetnu reakciju.

Trener Crvenih ne želi razmišljati o mogućnostima da suci kompenziraju Cibaliji nepostojeći jedanesterac koji je Vinkovčanima dosuđen u finišu utakmice s Dinamom.

– Mislim da mi treneri možemo utjecati na igrače da ne provociraju takve situacije. Užitak mi je gledati Engleze, tamo nitko ne prigovara, dozvoljeno im je reći “fuck” i ide se dalje. Ne opterećujem se tim stvarima, može se komentirati, ali ne želim se osvratati na nešto što je prošlo. Ne bojim se ničega, vjerujem da će nakon ovoga svi biti oprezniji. Dosta puta me opeklo, kako ovdje, tako i u Makedoniji…

Akrapović u redovima Dinama posebno cijeni dvojicu igrača.

– Možda će čudno zvučati, ali posebno cijenim Hodžića, to je igrač kojeg bi svaki trener poželio. U Stojanoviću imaju jednog beka koji ne štedi kilometre, ide gore – dolje, a ja se kao trener najviše pribojavam te tranzicije. Ostali su već dokazana kvaliteta, ali meni su uvijek draži igrači koji daju svoj maksimum.

Za kraj je kazao kako vjeruje da njegova momčad može iznenaditi Dinamo.

– Ja analiziram svaku ekipu, tražim neku rupu, prostor gdje ih možemo napasti. Nekada to upali, nekada ne, ali tražimo baš to da nas netko možda podcijeni, napravi negdje metar manje, a da mi upravo tu situaciju iskoristimo – zaključio je Akrapović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)